Čaušev: Belorusija pruža punu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije

Dušan Kozarev i Vladimir Čaušev

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev, zahvalio se danas u Minsku načelniku Uprave za međunarodnu saradnju i nacionalnu bezbednost Saveta Republike Narodne skupštine Belorusije Vladimiru Nikolajeviču Čauševu za razumevanje, ljubav i podršku koju Srbima na Kosovu i Metohiji pruža beloruski narod i država, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Lukašenkom, saopštava Kancelarija za KiM.

Zamenik direktora Kancelarije Vlade Srbije za KiM, prilikom svoje posete Belorusiji, obavesto je načelnika Uprave za međunarodnu saradnju i nacionalnu bezbednost Narodne skupštine Belorusije Vladimira Čauševa o dosadašnjem toku unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, a potvrđena je međusobna saglasnost u vezi sa potrebom nastavka poštovanja Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN. Takođe, ponovljena je i puna podrška Belorusije suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije.

Sagovornici su razmotrili i konkretne mogućnosti za intezivnije povezivanje Belorusije i Srba sa Kosova i Metohije, na privrednom i kulturnom planu, zaključuje se u saopštenju.

A.Ć.