„Venac“ plete venac u Cirihu

Foto V. ĆUP; GračanicaOnlajn: Ansambl „Venac“, arhivska fotografija

Ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije „Venac“ iz Gračanice, posle dve godine, ponovo gostuje u Cirihu, gde će svoje igračko umeće prikazati srpskoj dijaspori, ali i svojim švajcarskim prijateljima, 2. decembra 2017.

Ansambl narodnih igara i pesama „Venac“, gostovaće u Cirihu, kao gost Ansambla narodnih igara „Abrašević“ iz Ciriha, koji slavi 10 godina postojanja.

Podsetimo se da je „Abrašević“ iz Ciriha bio gost na godišnjem koncertu „Venca“, 9. septembra 2017, kada su njima i predstavnicima Srpske pravoslavne crkve iz Ciriha domaćini bili „Venac“ i Eparhija raško-prizrenska i kosovsko-metohijska.

„Venac definitivno uspeva da uz pomoć svog rada spoji dijasporu iz Švajcarske sa srpskim narodom na Kosovu i Metohiji jer u budućnosti se očekuje da će jednom godišnje iz Abraševića iz Ciriha tj. članovi Saveza srpskog folklora Švajcarske dolaziti u posetu Kosovu i Metohiji”, saopšteno je iz uprave „Venca“.

Pokrovitelji gostovanja igrača i pevača iz Gračanice u Švajcarskoj su Ministarstvo za kulturu i informisanje Republike Srbije i Ansambl „Abrašević“ iz Ciriha.

Članovi i uprava Ansambla „Venac“ se ovom prilikom zahvaljuju švajcarskom ambasadoru na Kosovu, na pomoći oko dobijanja viza.

A.Ć.