„Венац“ плете венац у Цириху

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Ансамбл „Венац“, архивска фотографија

Ансамбл народних игара и песама Косова и Метохије „Венац“ из Грачанице, после две године, поново гостује у Цириху, где ће своје играчко умеће приказати српској дијаспори, али и својим швајцарским пријатељима, 2. децембра 2017.

Ансамбл народних игара и песама „Венац“, гостоваће у Цириху, као гост Ансамбла народних игара „Абрашевић“ из Цириха, који слави 10 година постојања.

Подсетимо се да је „Абрашевић“ из Цириха био гост на годишњем концерту „Венца“, 9. септембра 2017, када су њима и представницима Српске православне цркве из Цириха домаћини били „Венац“ и Епархија рашко-призренска и косовско-метохијска.

„Венац дефинитивно успева да уз помоћ свог рада споји дијаспору из Швајцарске са српским народом на Косову и Метохији јер у будућности се очекује да ће једном годишње из Абрашевића из Цириха тј. чланови Савеза српског фолклора Швајцарске долазити у посету Косову и Метохији”, саопштено је из управе „Венца“.

Покровитељи гостовања играча и певача из Грачанице у Швајцарској су Министарство за културу и информисање Републике Србије и Ансамбл „Абрашевић“ из Цириха.

Чланови и управа Ансамбла „Венац“ се овом приликом захваљују швајцарском амбасадору на Косову, на помоћи око добијања виза.

А.Ћ.