Đurić Peišotu: Dijalog za dugoročnu stabilizaciju prilika u regionu

Rešenje ključnog srpskog nacionalnog pitanja ne može se iznaći bez sabiranja svih unutrašnjih snaga i stvaranja najšireg mogućeg društvenog konsenzusa, rekao je posle sastanka sa ambasadorom Portugala u Srbiji Auguštom Saraivom Peišotom direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić. Đurić je ambasadora Portugala upoznao sa dosadašnjim tokom unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji.

„Dijalog, koji je pokrenut na inicijativu predsednika Srbije, treba da ojača naš kapacitet za pronalaženje dugoročno-održivog rešenja za pitanje Kosova i Metohije, što će, verujemo, posledično doprineti i dugoročnoj stabilizaciji prilika u regionu“, istakao je Đurić.

Direktor Kancelarije za KiM je portugalskog ambasadora informisao o političkoj situaciji na Kosovu i Metohiji i toku dijaloga Beograda i Prištine, kao i problemima sa kojima se srpski narod u pokrajini svkodnevno suočava.

Beograd je, prema Đurićevim rečima, dosledno opredeljen za nastavak dijaloga sa Prištinom i rešavanje svih problema mirnim i političkim sredstvima.