Ђурић Пеишоту: Дијалог за дугорочну стабилизацију прилика у региону

Решење кључног српског националног питања не може се изнаћи без сабирања свих унутрашњих снага и стварања најширег могућег друштвеног консензуса, рекао је после састанка са амбасадором Португала у Србији Аугуштом Сараивом Пеишотом директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић. Ђурић је амбасадора Португала упознао са досадашњим током унутрашњег дијалога о Косову и Метохији.

„Дијалог, који је покренут на иницијативу председника Србије, треба да ојача наш капацитет за проналажење дугорочно-одрживог решења за питање Косова и Метохије, што ће, верујемо, последично допринети и дугорочној стабилизацији прилика у региону“, истакао је Ђурић.

Директор Канцеларије за КиМ је португалског амбасадора информисао о политичкој ситуацији на Косову и Метохији и току дијалога Београда и Приштине, као и проблемима са којима се српски народ у покрајини свкодневно суочава.

Београд је, према Ђурићевим речима, доследно опредељен за наставак дијалога са Приштином и решавање свих проблема мирним и политичким средствима.