Srbi sa KiM neće morati da ponovo da polažu vozački ispit za dobijanje kosovske vozačke dozvole

Nadležni organi u Prištini dozvolili su svim žiteljima Kosova dobijanje vozačkih dozvola bez polaganja ispita, ako poseduju srpske vozačke dozvole izdate do 2016. godine. 

Zamenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova Milan Radojević kaže za RTS da je to veoma važna odluka za Srbe na Kosovu.

Radojević je, gostujući u Dnevniku RTS-a, naglasio da je ova odluka važna ako se uzme u obzir da je sloboda kretanja za Srbe na Kosovu direktno uslovljena time koja lična dokumenta poseduju.

„Ova odluka je pozitivna za Srbe, a tiče se dobijanja lokalnih ili kosovskih vozačkih dozvola čime će biti omogućeno nesmetano kretanje Srba na Kosovu“, rekao je Radojević.

Ukazao je da odluka obuhvata sva lica koja su položila vozački ispit do 14. septembra 2016. godine kada je potpisan poslednji sporazum o slobodi kretanja u Briselu.

„Od dokumentacije je potrebno predati original srpske vozačke dozvole, za koju napominjem da će biti vraćena, uverenje o položenom vozačkom ispitu, plaćanje takse, kao i lekarsko uverenje“, zaključio je Radojević.

(Izvor: RTS)