Министар Тодосијевић представио рад Министарства администрације локалне самоуправе

Фото А. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Министар администрације локалне самоуправе Иван Тодосијевић представио је резултате рада министартва на чијем је челу, на пријему организованом за новинаре, представнике цивилног сектора, као и за сараднике и партнере. Пријему је присуствовао и косовски премијер Рамуш Харадинај, који је рекао да је изузетно задовољан радом и посвећеношћу министра Тодосијевића.

Министар администрације локалне самоуправе Иван Тодосијевић, истакао је да је министарство које води у години на измаку било изузетно успешно. Захваливши се запосленима на ангажовању, Тодосијевић је посебно истакао успешан рад општина које су постале прави сервис грађана.

„На путу изградње, општине су биле кључни заступник изградње правила, норми понашања, организационе структуре и заједничких вредности. Пројектовање локалне самоуправе током година, имало је значајан утицај на очекиване резултате, што значи да су општине одиграле веома важну улогу у регулисању првила подстицања, креирањем стандарда који повећавају квалитет услуга грађанима. У свим овим пројектима Министарство администрације локалне самоуправе било је лидер у развоју идеја и принципа локалне самоуправе у стварању структура за доношење одлука“, рекао је министар администрације локалне самоуправе, посебно нагласивши израду Закона о Приштини, којим се, како је рекао „гарантује стабилност и посебан статус према одговорностима и спецификацијама главног града“.

Фото А. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Пријему који је министар Тодосијевић приредио за новинаре и представнике цивилног сектора, присуствовао је и премијер Косова Рамуш Харадинај. Харадинај је позвао све грађане Косова да, како је рекао, „заједнички раде на просперитету и развоју државе“.

„На Косову има места за све, Косово је заједничко и једино заједничким радом и напором, можемо постићи зацртане циљеве и обезбедити добре животне услове“, рекао је Харадинај, истакавши да је изузетно задовољан радом и посвећеношћу министра Тодосијевића.

На пријему, одржаном у приштинском хотелу „Сириус“, додељене су награде најбољим радницима Министарстава администрације локалне самоуправе, међу којима није било припадника невећинских заједница на Косову.

Анђелка Ћуп