Компанија ИПКО донирала опрему педијатрији у Лапљем Селу

Компанија ИПКО донирала опрему педијатрији у Лапљем Селу

Компанија „ИПКО телекомуникације“ донирала је Одељењу педијатрије у Лапљем Селу медицинску и другу опрему у вредности од 10.000 евра. Донација је резултат сарадње компаније ИПКО и општине Грачаница.

Представници комапније ИПКО истакли су да је донација део акције “Ми смо уз децу”, у оквиру које је укупно издвојено 100.000 евра за набавку опреме болницама и педијатријским клиникама широм Косова, саопштено је из Информативне службе општине Грачаница.

“У Лапљем Селу смо донели опрему која је од стране управе болнице и педијатриске клинике означена као најнеопходнија. Укупна вредност апарата износи 10.000 евра. Пројектом “Ми смо уз децу” обухваћена су десет породично здравствена центра. ИПКО је недавно завршио пројекат у оквиру којег је неопходну опрему добило педесет школа у руралним срединама, тако да је данашња донација генерално наставак пројеката којих је било у овој години, а са сличним акцијама наставићемо и наредне године”, рекла је менаџер односа са јавношћу компаније ИПКО, Едона Зогу.

Компанија ИПКО донирала опрему педијатрији у Лапљем Селу

У име клинике и оштине Грачаница, на донацијама су се захвалили управник болнице у Лапљем Селу др Драгиша Рашић и директор Одељења за здравство у општини Грачаница Александар Поповић. Према њиховим речима добијени уређаји су веома важни за лечење деце.

“На месечном нивоу овде се обави преко 500 прегледа и преко 50 хоспитализација, тако да је било каква помоћ у апаратима и другим помагалима, од великог значаја за функционисање ове установе, а педијатрији ће се омогућити да кавлитетније пружи здравствене услуге нашим малим пацијетнима. Захваљујем се компанији ИПКО и општини Грачаница што су омогућили да ова опрема стигне код нас. Један од апарата је електрокардиограм, који је вома значајан за процену срчане функције код деце, а који ће омогућити да број прегледа и квалитет услуга буду већи”, истакао је управник болнице доктор Драгиша Рашић.

“У име свих грађана општине Грачаница и лично име захваљујем се комапнији ИПКО на донацији коју су нам данас уручили, а докторима и пацијентима желим да што мање користе ове апарате, односно да када их користе то буде веома ефикасно”, поручио је директор здравства општине Грачаница Александар Поповић.

А.Ћ.