„28. јун“: Уручена помоћ Стојановићима из Грачанице и Алексићима из Звечана

Bолонтери  Хуманитарне организације из дијаспоре „28. Јун“ уручили су помоћ породицама Стојановић и Алексић на Косову и Метохији. Ово је наставк акције даривања и помоћи угроженим српским породицама поводом предстојећих Божићних и новогодишњих празникна, саопштили су из организације „28. јун“.

Породици Стојановић из Грачанице волонтери хуманитарне организације “28, јун“ уручили су пећ, машину за веш, одећу за шесторо деце, намирнице и материјал за реновирање фасаде и изолације на њиховој кући.

Фото: „28. јуна“

Материјал за постављање нове изолације и фасаде на породичној кући у Звечнау добила је и породица Алексић.

Фото: „28. јун“

Координатор, Александра Трифуновић задовољна је како је  протекла акција коју је организовала Химанитарна организација „28.јун“.

„Када видите искрену срећу и изненађење људи што се неко сето да они постоје, што им је посветио време, поразговарали са њима, у време када су Срби на Косову и Метохији заборављени и напуштени од свих, пожелите да никада не одете од њих”, рекла је Трифуновићева.

Она истиче да овакве аквије никога не могу да оставе равнодушним.

“Када први пут позовете породицу која, у 21.веку нема ни струју ни води, да је питате шта им је потребно и добијете одговор да имају све што им треба, те да помогнемо некоме коме је потребније, немогуће је да задржите сузе пред том скромношћу. На послетку, када схватите да је само 20$ потребно да малена дечјаа стопала не мрзну на зими која је иза угла, не можете а да се не запитате зашто не помажете чешће и више. Ма сваког дана. Зато сам испуњена и срецом и тугом сваки пут када некоме испред „28. јуна“ донесем донацију добрих и предобрих људи“, закључила је Александра Трифуновић.

Из Међународне хуманитарне организације „28. јун“ напомињу да је помоћ породицама из Грачанице и Звечана  само почетак њиховог хуманитарног рада на Косову и Метохији током празничне сезоне.

У следећемо пројекту имамо за циљ да сваком српском детету која живе у енклавама доставимо поклон за Божић, саопштили су из „28. јуна“.

И.М.