Марко Ђурић: Тачи подилази злочинцима

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Марко Ђурић

Поводом одлуке косовског председника Хашима Тачија да помилује три бивша припадника такозване Ослободилачке војске Косова, који су били осуђени за убиство породице Хамзе Хајре из Глоговца, у августу 2001. године, реаговао је директор канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију. Ђурић је осудио Тачијев поступак, посебно јер су тада убијене и две девојчице, од три и девет година.

„Одлука Хашима Тачија да помилује злочинце који су хладнокрвно убили читаву породицу, укључујући трогодишњу и деветогодишњу девојчицу, због тога што је један од чланова породице био у регуларним полицијским формацијама своје државе, а против сепаратиста, показатељ је потпуне заблуделости и губитка вредносног компаса дела албанских политичких структура на Косову и Метохији.

Након оркестриране акције политичког опструирања рада специјалног суда за злочине такозване ОВК, Тачи је наставио да подилази злочинцима и криминално-терористичким структурама, показавши у чијим је рукама заправо моћ одлучивања на Косову и Метохији.

Врхунац је лицемерја то што је Тачи, познат и под конспиративним терористичким надимком „Змија“, само дан након што је помиловао зликовце одговорне за смрт једне породице, отишао да положи цвеће на спомен-обележју несталим лицима, и тиме је само демонстрирао изопаченост свог моралног система“, каже се у саопштењу Канцеларије за КиМ и закључује да ће Србија наставити да инсистира на расветљавању и кажњавању злочина припадника терористичке ОВК, не правећи међу жртвама разлику по националности.

Подсећамо да су због убиства породице Хајра из Глоговца, осуђени на по 30 година затвора Арбен Кићина и браћа Арсим и Бурим Рамадани, а поред њих Јетон Кићина на 16 и Бљерим Кићина на 11 година затвора. Породица Хајра је погинула тако што је на њихово возило отворена ватра из аутоматског оружја.

 

А.Ћ.