Đurić: Neka pred nama bude vreme ljubavi i razumevanja

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić uputio je Božićnu čestitku njegovorj svetosti patrijarhu srpkom gospodinu Irineju i svim pravoslavnim vernicima, a posebno srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Tekst čestitke prenosimo u celosti:

U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime, Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Irineju, sveštenstvu, pravoslavnim vernicima, posebno srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, želim srećan Božić.

Božićni dani koji su pred nama predstavljaju simbol sloge, ljubavi, međusobnog razumevanja i uvažavanja i istovremeno nas obavezuju na poštovanje i afirmisanje tolerancije i zajedništva među ljudima. I dok iščekujemo sa radošću dan Hristovog rođenja, koji nas uvek i iznova obasjava svetlošću vere, nade i ljubavi, neka se naši domovi ispune zadovoljstvom, blagostanjem i mirom, a osećanje čovekoljublja, pravde i pravičnosti neka nam budu put i putokaz za sreću i prosperitet svih naših građanja.

Takođe, iskreno želim da nas vekovna simbolika Hristovog rođenja osnaži da u miru i međusobnom poverenju gradimo sigurnu budućnost za sve nas, a sloga i jedinstvo, čisto srce, poštenje i pravičnost, neka budu zalog opstanka i ostanka našeg naroda na vekovnim ognjištima predaka na Kosovu i Metohiji.

I zato, okrenimo se s radošću Božiću i Novoj godini, negujući u sebi toleranciju i poštovanje prema bližnjima, ceneći drugo i drugačije, što je ujedno i osnova skladnog zajedničkog života. Neka vrema pred nama bude vreme ljubavi i razumevanja u kome ćemo sticati i negovati bezvremene hrišćanske vrednosti, pronalazeći ih pre svega u nama samima.

Uz želju za ličnu i porodičnu sreću, profesionalni uspeh, a iznad svega dobro zdravlje, nadam se da će borba za očuvanje univerzalnog dobra biti cilj kome ćemo zajedno težiti i u ovoj godini.

 Mir Božji Hristos se rodi!