Лоша Божићна порука у селу Рудице код Клине

Запаљно сено у селу Рудице код Клине

У селу Рудице код Клине, породици Смиљане Вулић, ноћас је запаљно сено. То је лоша Божићна порука, каже председник Привременог оргама општине Клина Божидар Шарковић, питајући се шта је следеће.

Смиљани Вулић, која са двојицом синова живи у селу Рудице, у општини Клина, ноћас око поноћи, запаљено је балирано сено, припремљено за исхрану стоке, од које породица преживљава. Како сазнаје портал ГрачаницаОнлајн, ватрогасци су брзо дошли и спречили да се пожар прошири на шталу и на још једну камару сена. Са ватрогасцима је на место паљевине дошла и полиција, која је заједно са форензичарима извршила увиђај

Председник Привременог органа општине Клина Божидар Шарковић, каже за наш портал да је одмах обишао породицу Вулић.

“Обезбедио сам им сено за стоку, како бих им барем мало умањио бригу. Међутим, повратници су забринути, како у селу Рудице, тако и у осталим селима у нашој општини. Ово је веома лоша порука за Божић, дан мира и толеранције”, рекао нам је Шарковић, питајући се шта је следеће што може задесити повратнике.

Поводом случаја паљевине, оглаила се и канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

“Наизглед минорни инциденти, попут крађе стоке и паљења летине Срба на Косову и Метохији, захтевају одлучну реакцију, пре свега међународне заједнице, јер напади на имовину јесу увек у функцији стварања атмосфере неспокојства и страха.

Архивска фотографија В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Душан Козарев

Последњи случај паљења сена српских повратника у околини Клине јесте најотворенија претња свима онима који би и помислили да се врате на своја предратна имања”,каже се у саопштењу Канцеларије за КиМ, које је потписао заменик директора Душан Козарев.

Козарев поручује да ће Канцеларија за КиМ посредством општинских привремених органа настојати да, кад год је то могуће, обештети оштећене у оваквим ситуацијама, јер , како каже, напад на имовину јесте напад на егзистенцију, будући да се српске повратничке породице претежно баве пољопривредом.

Козарев апелује на албанске политичке чиниоце да “јасније осуђују нападе и провокације против Срба, њихове имовине и светиња, јер напад на имовину породице Вулић у селу Рудице се не може посматрати издвојено од антисрпске хистерије која је за Божић захватила неке екстремне појединце и организације”.

Анђелка Ћуп