Za pravoslavnu Novu godinu 2.000 poklon paketića za decu sa Kosova i Metohije

Više od 2.000 poklon paketića biće podeljeno srpskoj deci u okviru akcije „Za mališane na Kosovu i Metohiji“, koju zajedniči organizuju Humanitarne organizacije „28. jun“ iz Kanade i „038“ iz Gračanice.  Uoči pravoslavne Nove godine paketići će biti podeljeni deci u srpskim sredinama na centralnom Kosovu i u Metoiji. U Osnovnoj školi „ Kralj Milutin“ u Gračanici danas je učenicima od prvog do četvrtog razreda podeljeno ukupno 360 paketića.

 

Omiljeni crtani junaci; Maša, Medved i Džejs – Foto: GračanicaOnlajn

Žamor dece prekinuo je vrisak oduševljenja i gromoglasni apalauz kada su u sportsku salu ušetale maskote crtanih junaka: Miki Mausa, Džejsa iz „Patrolnih šapa“, ali i Maše i Medveda. Omiljeni crtani junaci, u pratnji čak dva Deda Mraza, bili su zaduženi za podelu paketića i slikanje sa ushićenim mališanima.

Predrag Ristić, Humanitarna organizacija „038“ – Foto: GračanicaOnlajn

„Akciju smo počeli podelom paketića deci u Gračanici a nastvićemo je u Sušici“, kaže Predrag Ristić iz Humanitarne organizacija „038“.

Članovi i volonteri dve partnerske organizacije obradovaće narednih dana i mališane iz Goraždevca, Osojana, Velike Hoče, Orahovca, Parteša, Raniluga, Novog Brda, Starog Gracka i Kuzmina.

„Ovo je samo jedna u nizu akcija koju Humanitarna organizacija „28. jun“ sa radošću rezalizuje na prostoru Kosova i Metohije. Akciju organizujemo sa našim partnerima, Organizacijom „038“ iz Gračanice i cilj nam je da svako dete na Kosovu i Metohiji, bar time što će dobiti Božićni paketić, oseti deo novogodišnje čarolije“, rekla je Aleksandra Trifunović članica Humanitarne organizacije Srba iz Kanade „28. jun“.

Aleksandra Trifunović, „28. jun“ – Foto: GračanicaOnlajn

Humanitarna orgnizacija „28. jun“ osnovana je 2011. godine u Torontu i za sedam godina je donirala više od 170 tona pomoći, u vrednosti od blizu 4,6 miliona dolara.

„Pomagali smo novčano i materijalno u lekovima, aparaturi i opremi zdravstvene, školske i ostale ustanove kao i pojedince, ne samo na Kosovu i Metohiji, već i u čitavom regionu, gde god naši sunarodnici žive u teškim uslovima“, pojasnila je Trifunovićeva.

Foto: GračanicaOnlajn

„Akciju „Za mališane na Kosovu i Metohiji“, pored Humanitarnih organizacija „28. jun“ i „038“,  materijalno i logistički podržali su Humanitarno drušvo „Božur“ i Srpska bratska pomoć iz Čigaka, Organizacija „Adra“, sportiskinja Milica Mandić, glumac Andrija Milošević, pevač Aca Lukas kao i jedan broj privrednika iz centralne Srbije“,  naveo je predstavnik Humanitarne organizacije „038“ iz Gračanice, Predrag Ristić.

I. Miljković