Суви Лукавац поново на мети вандала

Суви Лукавац запаљено сено слама штала и свињац

Снежани Дубљевић из Сувог Лукавца код Истока, у ноћи када су Срби дочекивали Нову годину по Јулијанском календару, запаљено је сено, слама, штала и свињац.

Поводом најновијег паљења летине и штале Снежани Дубљевић, у селу Суви Лукавац у општини Исток, потпредседник Владе Косова и министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић, рекао је да је на делу организовано насиље над Србима повратницима у општини Исток.

”Четврти инциндент за само 7 дана у оппштини Исток и протести у Ђаковици (за Бадње вече, прим.аут.), јасан су показатељ да је на сцени организовано насиље над Србима. То је недопустиво и већ веома озбиљно. У данима празника Срби немају мира. Ово мора престати одмах. Захтевам од свих надлежних да одмах реагују, захтевам од оних који дају гаранције да оваквих инцидената неће бити, да одмах са речи пређу на дела. Србима повратницима поручујем да не посустају и да не одустају, баш онако како није одустао ни Богдан Митровић”, рекао је Јевтић вечерас након добијања информације о новом нападу на Србе у Истоку.

Суви Лукавац запаљено сено слама штала и свињац

Породица Дубљевић се у Суви Лукавац вратила 2005. године. Како су нам рекли Срби који живе у овом делу Косова, осећа се велика узнемиреност и страх и повратници се питају чија кућа и чија летина је следећа на мети вандала.

А.Ћ.