Туга због убиства Оливера Ивановића

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Туга и неверица на северу Косова, али и јужно од Ибра, у централној Србији и широм региона. Убијен је лидер Грађанске иницијативе СДП, Оливер Ивановић. Непознати починилац или више њих, са пет метака из аутоматског оружја, убили су Ивановића испред његове страначке канцеларије, јутрос нешто после осам часова. Осуде и саучешће породици, стижу са свих страна.

„Ово је тежак тренутак за све нас, за Оливерову породицу и пријатеље, али и за читав град. Верујем да на Косову нема Србина који Оливера на било који начин није поштовао, јер је он то и заслужио. Био је борац за слободу, био је борац за наш град, један од оних који га је и сачувао. Породица је скрхана и сломљена од бола, а ми који смо му били пријатељи, не верујемо да га нема“, изјавио је новинарима, поводом смрти свог пријатеља и страначког колеге Оливера Ивановића, адвокат Небојша Влајић.

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Хитна помоћ Клиничко болничког центра у Северној Митровици, позвана је јутрос у 8:17 минута, већ за један минут су били испред страначких просторија СДП, али Ивановић није давао знакове живота, рекао је директор КБЦ, др Милан Ивановић.

„Пацијент је хитно пребачен на реанимацију, иако је на месту несреће екипа хитне помоћи констатовала да Оливер Ивановић није давао знаке живота. У перидоу од 8:30 до 9:15, лекари су се борили за његов живот и како није успостављена срчана функција, у 9:30 је константована смрт. На пацијенту су констатоване повреде грудног коша нанете ватреним оружјем. Уочено је најмање пет прострелних рана“, казао је новинарима директор КБЦ Косовка Митровица Милан Ивановић, нагласивши да је убиство Оливера Ивановића „у функцији изазивања и производње страха и етничког чишћења“ и позивајући грађане да остану прибрани.

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Одмах по сазнању да је Оливер Ивановић подлегао повредама, грађани су почели да доносе цвеће и да пале свеће на месту убиства, у кафићима и ресторанима у на северу Косовске Митровице нема музике, а телеграми саучешћа и осуде овог гнусног убиства, стижу са свих страна.

Како сазнајемо, Ивановић ће бити сахрањен на Новом гробљу у Београду.

Анђелка Ћуп