Министарство културе и информисања Србије добило информацију: Радио Браво емитује програм

Фото: Радио Браво

Не престају реаговања у вези Радија Браво из Осојана код Истока. Наиме, како је објавио УНС, а поводом свог јучерашњег саопштења под насловом „Радио Браво не емитује програм, утврдило Министарство културе“, саопштењем се огласило Министарство културе и информисања Републике Србије.

“У циљу истинитог и објективног извештавања, јавности указујемо да УНС јуче од Министарства културе и информисања није тражио информацију о емитовању радио програма, већ Решење о поништењу суфинансирања пројекта Радио Браво из Осојана.

На основу података из Решења о делимичном укидању Решења о расподели средстава из септембра 2017, УНС је у наслову свог саопштења констатовао да је Министарство утврдило да Радио Браво не емитује програм. Желимо да скренемо пажњу да Министарство културе и информисања није утврдило, нити се бавило утврђивањем чињенице да ли овај радио емитује програм. Након објављивања саопштења УНС-а, Министарство културе и информисања обратило се општини Исток, од које је добило информацију да Радио Браво емитује радио програм на територији те локалне самоуправе на фреквенцији 96,8 мХз”, каже се у саопштењу Министарства културе и информисања Републике Србије.

Подсећамо, након изјаве председника Србије, Александра Вучића, да је помогао да Леонид Дубић, који живи у шесточланој породици у којој нико не ради, почне да ради у Радију Браво, реаговао је уредник Радио Гораждевца, Дарко Димитријевић. Димитријевић је изјавио да Радио Браво не емитује програм већ две године. Одмах након Димитријевића, директор Радија Браво, Радош Репановић, огласио се саопштењем да то није истина и да тај радио емитује програм на територији општине Исток.

Извор: Министарство културе и информисања РС, УНС

Анђелка Ћуп