Слободан Петровић: Тамо где они не смеју, ми смемо, шта они не знају, ми знамо

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Слободан Петровић

„Тамо где они не смеју, ми смемо, што они не знају, ми знамо“, поручио је председник Самосталне либералне странке са церемоније обележавања 12 година постојања ове политичке партије. СЛС у садашњем скупштинском сазиву има једног посланика. Обележавање дванаестогодишњице странке започето минутом ћутања поводом трагичне смрти Оливера Ивановића и позивом да се пронађу починиоци и налогодавци овог гнусног убиства.

„После 12 година, Самостална либерална странка, остаје да буде ту где су проблеми и где је тешко, тамо где они не смеју, ми смемо, што они не знају, ми знамо“, поручио је председник Самосталне либералне странке приликом обележавања више од деценије постојања ове политичке партије. Са подмлађеним чланством, СЛС наставља да се бори за интересе српске заједнице, као и за бољи живот свих грађана Косова, додао је Петровић.

„Наш циљ ни данас није промењен, а то је бољи живот наших грађана, а не фотеље по сваку цену, за којом су потрчали многи, од којих су били и неки из наших редова“, истакао је Петровић, нагласивши да они који данас у већини представљају Србе у косовским институцијама нису кадри да одговоре на изазове који су јако тешки.

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Самостална либерална странка

„Желимо да својим знањем, искуством и својим резултатима помогнемо да изађемо из веома тешке ситуације у којој се налази не само српска заједница, него и сви људи који живе на овом простору“, закључио је председник СЛС-а, захваливши се старим и садашњим и члановима и симпатизерима који су у најтежим условима и околностима, како је рекао, постизали више него значајне резултате.

Самостална либерална странка посебно брине о младим људима, што доказује и то да јој се свакодневно придружују млади људи са терена, рекла је чланица Главног одбора Самосталне либералне странке, Милена Здравковић.

„Оно за шта се ми залажемо и што су наши планови у будућности, јесте да окупимо омладину, да их активирамо и да извршимо едукацију, како би они уз слободне иницијативе и самозапошљавање могли да учествују у невладином сектору и да сами себи обезбеде егзистенцију“, истакла је Здравковићева која је и заменица косовског министра за заштиту животне средине и просторно планирање.

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Милена Здравковић

Присутне чланове и симпатизере СЛС-а, на обележавању годишњице постојања, у хотелу „Брилијант“ у Ајвалији, поздравио је и члан Главног одбора и председник Општинског одбора Гњилана, Младен Станковић.

Самостална либерална странка је основана 27. јануара 2006. године у Грачаници. Први пут су учествовали на парламентарним косовским изборима 2007. године када су освојили три места у Косовском парламенту, а на парламентарним изборима који су одржани 12. децембра 2010. године, странка је освојила осам, од укупно 120 посланичких места. На парламентарним изборима 2014. године либерали су били део коалицје „Српска“. После последњих прошлогодишњих парламентарних избора, СЛС има једног посланика у парламенту, два места заменика министра и седам саветничких места у косовским институцијама. Тренутно, како смо сазнали, странка има око 4 000 чланова.


Слободан Петровић је на обележавању 12 година постојања партије на чијем је челу од њеног оснивања, подсетио на убиство Димитрија Јанићијевића, члана ове партије, пре четири године у Митровици, као и на рањавање некадашњег генералног скретара СЛС-а, Петра Милетића. До данас није разјашњено убиство Јанићијевића, нити је откривено ко је пуцао на Милетића.


Анђелка Ћуп