Комплтети прве помоћи за специјалне јединице Полиције Косова

Мисија ОЕБС-а на Косово донирала је 30  специјализованих комплета за прву помоћ јединицама за специјалне операције и интервентним јединицама Полиције Косова. Комплете који садрже прву помоћ високог квалитета намењени су за указивање прве помоћи полицијским службеницима повређенима на дужности. 

Специјалне али и Јединице за разбијање демонстрација, нарочито су изложене ризику зато ће оне у будуће бити опремљене овим комплетима.

„Полиција је изложена безбедносним ризицима и потребно је да има опрему која јој је потребна да обавља посао на најбољи могући начин”, рекао је шеф Мисије ОЕБС-а на Косову Јан Брату приликом свечане примопредаје комплета.

“Искрено се надам да нећете морати да употребите овај прибор, али уколико се то деси, имаћете добар прибор на који можете да се ослоните“, додао је Брату.

Мисија ОЕБС-а је такође донирала 2.000 примерака  одштампаних картица са безбедносним информацијама које се могу поделити новинарима, представницима грађанског друштва и органима који надгледају рад полиције присутним на јавним окупљањима. Садржај картице је припремљен заједно са Полицијом Косова и садржи упутства како да се поступа да би се избегли могући инциденти током јавних окупљања.

И.М.