Ванредна седница СО Грачаница: 11 парцела проглашено имовином од јавног значаја

Одборници Скупштине општине Грачаница једногласно су усвојили предлог Одлуке да се једанаест парцела укупне површине 160.000 м2 прогласе имовином од јавног интереса. Земљиште је у власништву бивших друштвених предузећа, којим управља Агенција за приватизацију Косова. На њему се налазе образовне, културне и здравствене институције, а овом одлуком покренут је процес враћања у власништво општине Грачаница.

Разматрање и усвајање Одлуке о проглашењу имовине од општег јавног интереса била је главна тачка прве ванредне седнице Скупштине општине Грачаница коју је одборницима образложио директор катастра Саша Секулић.

„Дошли смо на идеју да парцеле и објекте који су од суштинског, виталног и општег интереса за све становнике општине Грачаница покушамо да заштитимо од процеса приватизације и да у договору са централним институцијама и Агенцијом за приватизацију покушамо да уврстимо као власништво општине Грачаница“, навео је Секулић.

На седници је покренута тема и нерешеног статуса кућа у Новом Бадовцу и друге имовине на територији општине Грачаница. Уз образложење да то није предмет расправе данашње седнице, директор катастра је рекао да ће се о томе расправљати на некој од наредних седница СО Грачаница.