Vanredna sednica SO Gračanica: 11 parcela proglašeno imovinom od javnog značaja

Odbornici Skupštine opštine Gračanica jednoglasno su usvojili predlog Odluke da se jedanaest parcela ukupne površine 160.000 m2 proglase imovinom od javnog interesa. Zemljište je u vlasništvu bivših društvenih preduzeća, kojim upravlja Agencija za privatizaciju Kosova. Na njemu se nalaze obrazovne, kulturne i zdravstvene institucije, a ovom odlukom pokrenut je proces vraćanja u vlasništvo opštine Gračanica.

Razmatranje i usvajanje Odluke o proglašenju imovine od opšteg javnog interesa bila je glavna tačka prve vanredne sednice Skupštine opštine Gračanica koju je odbornicima obrazložio direktor katastra Saša Sekulić.

„Došli smo na ideju da parcele i objekte koji su od suštinskog, vitalnog i opšteg interesa za sve stanovnike opštine Gračanica pokušamo da zaštitimo od procesa privatizacije i da u dogovoru sa centralnim institucijama i Agencijom za privatizaciju pokušamo da uvrstimo kao vlasništvo opštine Gračanica“, naveo je Sekulić.

Na sednici je pokrenuta tema i nerešenog statusa kuća u Novom Badovcu i druge imovine na teritoriji opštine Gračanica. Uz obrazloženje da to nije predmet rasprave današnje sednice, direktor katastra je rekao da će se o tome raspravljati na nekoj od narednih sednica SO Gračanica.