Ђурић са француским Амбасадором у Србији о бриселском дијалогу и положају Срба на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се са амбасадором Француске у Србији Фредериком Мондолонијем. Саговорници су се сложили да постоји позитиван тренд у билатералним односима и да се надају да је, након сусрета председника Макрона и Вучића, пред француско-српским односима велика будућност.

Ђурић је амбасадора Мондолонија упознао са током дијалога Београда и Приштине, истакавши да је Београд углавном испунио све обавезе проистекле из бриселског дијалога, док, са друге стране, Приштина скоро пет година од потписивања Бриселског споразума није ни почела да спроводи договор о формирању Заједнице српских општина.

Тема разговора биле су и политичка, безбедносна и социо-економска ситуација на Косову и Метохији, а Ђурић је саговорника информисао и о резултатима рада Владе Србије на Косову и Метохији, који су, према његовим речима, највидљивији у изградњи кућа, станова, школа, вртића, болница, домова здравља и амбуланти, домова културе, обнови верског и културног наслеђа, али и континуираној пољопривредној, економској, социјалној и правној помоћи српском народу у покрајини.

Срби на Косову и Метохији, као и Влада Србије, искрено су, према Ђурићевим речима, заинтересовани за стабилност на Косову и Метохији и спремни да одговоре на све изазове у покрајини траже у дијалогу са Приштином.