Канцеларија за КиМ: Двострука срамота и грех нападати здравствене објекте у миру

Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије осуђује најновији напад на здравствену амбуланту у насељу Суви До, који је, како се наглашава, у функцији застрашивања српског становништва у том делу Косовске Митровице. Уз подсећање да је Амбуланта у последњих неколико месеци више пута каменована Канцеларија за КиМ напомиње да то  јасно указује на мотиве нападача.

„Опомињемо оне који у слепој мржњи насрћу на све што је српско да је обичај да се здравствени објекти не нападају ни у време ратних сукоба, и да је двострука срамота и грех када се то чини у миру“.

Канцеларија за Косово и Метохију наглашава да ће помоћи да се штета на објекту санира, онако како је помагала при изградњи, реновирању и опремању десетина здравствених објеката Републике Србије на Косову и Метохији од 2014. године.

Непознате особе су у селу Суви До надомак Косовске Митровице, у току ноћи, каменицама разбиле стакла на амбуланти. Директор КБЦ у Косовској Митровици др Милан Ивановић изјавио је за ТВ Мост да су на амбуланту бачене каменице и поломљена стакла.

„Очигледно  је да се ради о онемогућавању лечења наших пацијената у Сувом Долу и о покушају да се Срби застраше. Ово је  трећи пут  у поседња три месеца да се каменује амбуланта“, рекао је Ивановић и додао да се вероватно  ради о етнички мотивисаном насиљу.

И.М.