Kancelarija za KiM: Dvostruka sramota i greh napadati zdravstvene objekte u miru

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje najnoviji napad na zdravstvenu ambulantu u naselju Suvi Do, koji je, kako se naglašava, u funkciji zastrašivanja srpskog stanovništva u tom delu Kosovske Mitrovice. Uz podsećanje da je Ambulanta u poslednjih nekoliko meseci više puta kamenovana Kancelarija za KiM napominje da to  jasno ukazuje na motive napadača.

„Opominjemo one koji u slepoj mržnji nasrću na sve što je srpsko da je običaj da se zdravstveni objekti ne napadaju ni u vreme ratnih sukoba, i da je dvostruka sramota i greh kada se to čini u miru“.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju naglašava da će pomoći da se šteta na objektu sanira, onako kako je pomagala pri izgradnji, renoviranju i opremanju desetina zdravstvenih objekata Republike Srbije na Kosovu i Metohiji od 2014. godine.

Nepoznate osobe su u selu Suvi Do nadomak Kosovske Mitrovice, u toku noći, kamenicama razbile stakla na ambulanti. Direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici dr Milan Ivanović izjavio je za TV Most da su na ambulantu bačene kamenice i polomljena stakla.

„Očigledno  je da se radi o onemogućavanju lečenja naših pacijenata u Suvom Dolu i o pokušaju da se Srbi zastraše. Ovo je  treći put  u posednja tri meseca da se kamenuje ambulanta“, rekao je Ivanović i dodao da se verovatno  radi o etnički motivisanom nasilju.

I.M.