Канцеларија за КиМ: Наставља се традиција заташкавања злочина на Косову

Шест пута оскрнављена спомен-плоча несталим новинарима Ђури Славују и Славку Перенићу сведочи да је традиција заташкавања злочина свеприсутна на Косову и Метохији и да слављење терориста нема намеру да уступи место емпатији и елементарној пристојности у односу према жртвама, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

„Овога пута, не само да је уништена плоча коју из године у годину упорно поправљају и постављају њихове колеге, већ су вандали, на месту злочина, морали да речи скрнављење дају сасвим нови смисао, остављајући уместо споменика разасуте кости“, додаје се у саопштењу.

Даље се напомиње да ће култура сећања, без сумње, однети победу над некултуром заташкавања злочина, а да ће одговорнима за отмицу Ђуре Славуја и Славка Перенића бити суђено, пре или касније.

„Уверени смо да ће, колико год пута да буде рушено, колеге Славуја и Перенића спомен-обележје подизати изнова и изнова, јер истина и добро се не смеју повлачити пред лажи и злом.

Канцеларија за Косово и Метохију се у тузи и гнушању данас придружује новинарима и свим пристојним људима на Косову и Метохији“, закључује се на крају саопштења.