Помоћ ЕУ од 38,5 милиона евра за модернизацију косовских железница

Генерални директор Европске комисије за суседтво и преговоре о проширењу Кристиан Даниелсон и управни директор за Европу и централну Азију Европске службе за спољње послове Томас Мајр Хартинг боравиће 14. и 15. фебруара на Косову.  Двојица европских званичника ће са косовским политичким представницима потписати Споразум о финансијској помоћи за модернизацију косовске железнице, саопштено је из Канцеларије ЕУ на Косову. 

Како је протоколом предвиђено, током првог дана посете,  Даниелсон и Мајр Хартинг састаће се са косовским премијером Рамушем Харадинајем, председником Скупштине Косова Кадријем Веселијем, као и са шефовима посланичких група и председницима скупштинских одбора.

Предствници ЕУ састаће се и са косовским министром за евро интеграције Дуартом Хоџом и имаће радни доручак са представницима цивилног друштва.  Споразум о гранту Европске Униије за изградњу Железничког кородора 10, зашта је ЕУ из својих фондова обезбедила 38, 5 миолиона евра, биће потписан у хотелу Свис Дејмонд у Приштини, саопштено је из Канцеларије ЕУ на Косову.

И.М.