Pomoć EU od 38,5 miliona evra za modernizaciju kosovskih železnica

Generalni direktor Evropske komisije za susedtvo i pregovore o proširenju Kristian Danielson i upravni direktor za Evropu i centralnu Aziju Evropske službe za spoljnje poslove Tomas Majr Harting boraviće 14. i 15. februara na Kosovu.  Dvojica evropskih zvaničnika će sa kosovskim političkim predstavnicima potpisati Sporazum o finansijskoj pomoći za modernizaciju kosovske železnice, saopšteno je iz Kancelarije EU na Kosovu. 

Kako je protokolom predviđeno, tokom prvog dana posete,  Danielson i Majr Harting sastaće se sa kosovskim premijerom Ramušem Haradinajem, predsednikom Skupštine Kosova Kadrijem Veselijem, kao i sa šefovima poslaničkih grupa i predsednicima skupštinskih odbora.

Predstvnici EU sastaće se i sa kosovskim ministrom za evro integracije Duartom Hodžom i imaće radni doručak sa predstavnicima civilnog društva.  Sporazum o grantu Evropske Uniije za izgradnju Železničkog korodora 10, zašta je EU iz svojih fondova obezbedila 38, 5 mioliona evra, biće potpisan u hotelu Svis Dejmond u Prištini, saopšteno je iz Kancelarije EU na Kosovu.

I.M.