Потписан споразум о сарадњи Московског државног обласног универзитета и Универзитета у Приштини са седиштем у КМ

Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици потписао је споразум о сарадњи са Московским државним обласним универзитетом, који предвиђа размену студената и наставника, организовање летњих школа, научно-истраживачку сарадњу и организовање заједничких мастер студијских програма.  

Како је саопштено из Ректората приштинског унивезитета, споразум је потписан у Москви захваљујући помоћи и посредовању Канцеларије за Косово и Метохију, а сличан меморандум ова високошкоска установа је раније већ постигла са руским Универзитетом у Белгороду.

Ректор Универзита у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици Раде Грбић је том приликом изразио задовољство због успостављања канала сарадње са престижним московским универзитетом, што ће, како је истакао, допринети видљивости једног од најстаријих српских универзитета, као и квалитету наставно-научног рада и студијских програма.

Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, који је члан Асоцијације универзитета Европе, ускоро ће, како се саопштава, меморандуме о сарадњи потписати са још неким угледним европским високошколским институцијама.