Понуда са КиМ интересује посетиоце Сајма туризма

Фото: ТО Грачанице

Штандовe Канцеларије за Косово и Метохију на овогодишњем београдском Сајму туризма и Сајму вина од 22. до 25. фебруара посетило је више стотина гостију чиме су показали велико интересовање за туристичку понуду Косова и Метохије. 

Током четири сајамска своју туристичку понуду су представиле општине Зубин Поток, Штрпце, Призрен, Косовска Митровица, Звечан, Орaховац и Приштина. Ове године је акценат стављен на промовисање ски-центра Брезовица, Рајске бање у Бањској код Звечана, сеоског туризма, верског туризма, али и све популарнијег винског туризма. Овогодишња промоција туристичких садржаја јужне покрајине организована је под геслом „Тамо где је срце“, а директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић је, отварајући штанд, рекао да се нигде другде не може видети такав колоплет историје од раног средњег века до данас.

„Дођите да проведете једну ноћ у Великој Хочи, да пробате традиционалну српску храну и вино… Дођите на Брезовицу, на скијање на српске Алпе, да видите неке од најлепших и најизазовнијих стаза на Балкану, да видите наше манастире и светиње”, позвао је Ђурић.

Много је, како је изјавио Ђурић, разлога да будемо са нашим народом на КиМ, не само због туризма и да бисмо нешто ново видели и научили, већ је најважнији разлог – наше срце.

И ове године је на Сајму вина наступило неколико винарија из Ораховачког виногорја: Винарија Бркић, Винарија Антић, Винарија Маниташевић, Виница Петровић, Душа Метохије – Ђуричић и Дечанска виница, а вина из краја у којем се лоза гајила и у време Немањића наилазе на све веће интересовање љубитеља и познавалаца вина.

И.М.