ГрачаницаОнлајн: две године са вама

Трећег марта 2016. године на страници портала ГрачаницаОнлајн је постављена прва вест и то је био знак за почетак једне успешне медијске приче која се, Богу хвала, и даље шири и развија.

На медијском небу Косова и Метохије појавила се још једна звездица која у почетку, можда није сијала толико јако као остале, али је засијала и ево већ другу годину како сија постојано. С поносом истичемо да смо у прошлој години рада у медијском свету постали препознатљиво име које се уважава и чије се вести читају, цитирају и деле на свим друштвеним мрежама.

У читаву причу нисмо ушли како би угрозили нечији рад, мотив нам је био да будемо своји и слободни, да ствари представимо онако како их видимо, а не како локални политичари или поједини медији блиски њима, желе да нам их представе.

Са снимања Живот на мањински начин

О нашем раду говори статистика: за две године објавили смо 2.013 информација, ауторских текстова и вести. Репортаже из разних крајева Косова и Метохије, људске животне приче, локалне вести, али и састирични садржаји, преглед недеље и блог, традиционално су најчитанији текстови на нашем порталу. То је за нас сигуран показатељ да и убудуће наставимо са тим трендом.

У марту 2017. године, ГрачаницаОнлајн је покренула и видео продукцују. За 365 дана урадили смо документарне форме: Живот на мањински начин (3. епизоде), Место успомена (8 епизода), Укуси традиције (3 епизоде), Родна земља, али и друштвено ангажовани филмови „ЦСД успешна прича“, и „ Покрени се и погурај“, као и четири рекламна спота.

Са доделе награде Графест

„Поносни смо што смо за само две године постојања иза себе оставили више од 2.000 текстова и са заиста скромном опремом и малим бројем људи снимили 17 документарних форми. Све већи број читалаца на нашем сајту као и награде које смо освојили, показују да смо на правом путу и да радимо оно што публика од нас захева. Наставићемо и даље професионално да извештавамо, али и да критикујемо негативне појаве.

Оно по чему смо препознатљиви, репортаже, које нису класичан пример веб садржаја, али су изузетно читане, блогови, односно сатирични текстови и колумне, и даље ће остати заступељни, али и надограђивани јер су наш знак распознавања”, каже главна и одговорна уредница портла ГрачаницаОнлајн, Анђелка Ћуп.

Са снимања друге епизоде места успомена

Када за кратко време успете да стекнете поверење великог броја читалаца, подстакнете решавање неких проблема, упозорите на негативне појаве и станете раме уз раме са осталим српским медијима на Косову и Метохији, који постоје знатно дуже, то је за једну малу редакцију велики успех.

Публика је једино мерило успеха нечијег рада, а нама је посебно драго да смо изградили интеракцију између нас који пишемо и вас којима су наши текстови намењени и који сте конзументи наших садржаја. Уосталом то је и био наш циљ. Увођење нових рубрика и укључивње читалаца у предлагање решавања животних проблема, биће наш задатак за наредни период.

Хвала Вам вам на поверењу!

 

Редакција портала ГрачаницаОнлајн