GračanicaOnlajn: dve godine sa vama

Trećeg marta 2016. godine na stranici portala GračanicaOnlajn je postavljena prva vest i to je bio znak za početak jedne uspešne medijske priče koja se, Bogu hvala, i dalje širi i razvija.

Na medijskom nebu Kosova i Metohije pojavila se još jedna zvezdica koja u početku, možda nije sijala toliko jako kao ostale, ali je zasijala i evo već drugu godinu kako sija postojano. S ponosom ističemo da smo u prošloj godini rada u medijskom svetu postali prepoznatljivo ime koje se uvažava i čije se vesti čitaju, citiraju i dele na svim društvenim mrežama.

U čitavu priču nismo ušli kako bi ugrozili nečiji rad, motiv nam je bio da budemo svoji i slobodni, da stvari predstavimo onako kako ih vidimo, a ne kako lokalni političari ili pojedini mediji bliski njima, žele da nam ih predstave.

Sa snimanja Život na manjinski način

O našem radu govori statistika: za dve godine objavili smo 2.013 informacija, autorskih tekstova i vesti. Reportaže iz raznih krajeva Kosova i Metohije, ljudske životne priče, lokalne vesti, ali i sastirični sadržaji, pregled nedelje i blog, tradicionalno su najčitaniji tekstovi na našem portalu. To je za nas siguran pokazatelj da i ubuduće nastavimo sa tim trendom.

U martu 2017. godine, GračanicaOnlajn je pokrenula i video produkcuju. Za 365 dana uradili smo dokumentarne forme: Život na manjinski način (3. epizode), Mesto uspomena (8 epizoda), Ukusi tradicije (3 epizode), Rodna zemlja, ali i društveno angažovani filmovi „CSD uspešna priča“, i „ Pokreni se i poguraj“, kao i četiri reklamna spota.

Sa dodele nagrade Grafest

„Ponosni smo što smo za samo dve godine postojanja iza sebe ostavili više od 2.000 tekstova i sa zaista skromnom opremom i malim brojem ljudi snimili 17 dokumentarnih formi. Sve veći broj čitalaca na našem sajtu kao i nagrade koje smo osvojili, pokazuju da smo na pravom putu i da radimo ono što publika od nas zaheva. Nastavićemo i dalje profesionalno da izveštavamo, ali i da kritikujemo negativne pojave.

Ono po čemu smo prepoznatljivi, reportaže, koje nisu klasičan primer veb sadržaja, ali su izuzetno čitane, blogovi, odnosno satirični tekstovi i kolumne, i dalje će ostati zastupeljni, ali i nadograđivani jer su naš znak raspoznavanja”, kaže glavna i odgovorna urednica portla GračanicaOnlajn, Anđelka Ćup.

Sa snimanja druge epizode mesta uspomena

Kada za kratko vreme uspete da steknete poverenje velikog broja čitalaca, podstaknete rešavanje nekih problema, upozorite na negativne pojave i stanete rame uz rame sa ostalim srpskim medijima na Kosovu i Metohiji, koji postoje znatno duže, to je za jednu malu redakciju veliki uspeh.

Publika je jedino merilo uspeha nečijeg rada, a nama je posebno drago da smo izgradili interakciju između nas koji pišemo i vas kojima su naši tekstovi namenjeni i koji ste konzumenti naših sadržaja. Uostalom to je i bio naš cilj. Uvođenje novih rubrika i uključivnje čitalaca u predlaganje rešavanja životnih problema, biće naš zadatak za naredni period.

Hvala Vam vam na poverenju!

 

Redakcija portala GračanicaOnlajn