Čišćenje kanala posle obilnih padavina

Ekipe javnih službi i sektora za vanredne situacije očistile su i proširile odvodne kanale u Ugljaru, Lapljem Selu i Preocu. Akcija čišćenja kanala za odvod atmosferskih voda organizovana je posle kiše koja je uzrokovala naglo otapanje snega.

„Preventivno delovanje je važno kako bi se spečile ili umanjile posledice obilnih padavina“,naglasio je direkotor Javnih službi  Vladica Trajković.

Ekipe na terenu su očistile kišne kanali na mestima koja su se u prethodnom periodu pokazala kao najosetljivija. U naselju Bergen u Ugljaru, voda nadolazi zbog loše regulacije vodotokova na tamošnjoj petlji auto-puta i na ulazu u Preoce i u Lapljem Selu. Ovi kanali su očišćeni tako da je sada umanjena opasnost od izlivanja vode.

„Zbog kiše koja je padala tokom jučerašnjeg dana, kao i prethodne noći, ali i naglog otapanja snega došlo je do izlivanja kišnih kanala na pojedinim mestima. U Ugljaru se slila ogromna količina mulja i smeća sa tamošnje auto petlje, a u Lapljem Selu došlo je do začepljenja kanala iz pravca Ajvalije zbog nagomilanih grana i smeća. Ekipe javnih službi i sektora za vanredne situacije po nalogu predsednika Opštine Gračanica Srđana Popovića, izašle su na teren, pratile stanje i pravovremeno reagovale u naseljima u kojima su evidentirani problemi. Uz pomoć mehanizacije kanali su očišćeni i prošireni“, pojasnio je Trajković.

Kako je saopštila služba za informisanje opštine Gračanica, manjih problema i izlivanja vode bilo je u selu Radevu u blizini škole, ali zahvaljujući blagovremenoj akciji ekipe javnih službi voda nije prodrla u školu ni u stambene objekte.