Отварање „Иновационог центра“ када се обезбеди адекватан простор за младе

Председник Општине Грачаница Срђан Поповић разговарао је са представницима организације “Млада активна Грачаница” о могућностима отварања Иновационог центра. Идеју о отварању једног оваквог центра  представници Младе активне Грачанице покушавају да остваре више од годину дана.

“Наишли смо на добру подршку фирме „Бонавет“, која највише ради са децом, учи их технологији, највише роботици. То је веома успешна фирма која функционише у Ђаковици, Приштини, а ускоро ће почети да ради и у Качанику. У плану је почетак рада „Бонавета“ и у Грачаници, зато што српске средине нису развијене у технолошком смислу”, рекао је представник Младе активне Грачанице Петар Ђорђевић.

На овај начин деци би се пружила могућност да уче о савременој технологији чиме би, како истиче Ђорђевић, већ за неколико година имали младе иноваторе.

За остваривање ове идеје неопходан је адекватан простор. Председник Општине Грачаница Срђан Поповић обећао је да ће  локална самоуправа покушати да реши проблем недостатка простора за рад будућег „Иновационог центра“. Такође је подсетио да је циљ општинског руководства побољшање положаја младих и њиховог даљег развоја.