Otvaranje „Inovacionog centra“ kada se obezbedi adekvatan prostor za mlade

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je sa predstavnicima organizacije “Mlada aktivna Gračanica” o mogućnostima otvaranja Inovacionog centra. Ideju o otvaranju jednog ovakvog centra  predstavnici Mlade aktivne Gračanice pokušavaju da ostvare više od godinu dana.

“Naišli smo na dobru podršku firme „Bonavet“, koja najviše radi sa decom, uči ih tehnologiji, najviše robotici. To je veoma uspešna firma koja funkcioniše u Đakovici, Prištini, a uskoro će početi da radi i u Kačaniku. U planu je početak rada „Bonaveta“ i u Gračanici, zato što srpske sredine nisu razvijene u tehnološkom smislu”, rekao je predstavnik Mlade aktivne Gračanice Petar Đorđević.

Na ovaj način deci bi se pružila mogućnost da uče o savremenoj tehnologiji čime bi, kako ističe Đorđević, već za nekoliko godina imali mlade inovatore.

Za ostvarivanje ove ideje neophodan je adekvatan prostor. Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović obećao je da će  lokalna samouprava pokušati da reši problem nedostatka prostora za rad budućeg „Inovacionog centra“. Takođe je podsetio da je cilj opštinskog rukovodstva poboljšanje položaja mladih i njihovog daljeg razvoja.