Apel za pomoć Nenadu Ristiću i njegovoj supruzi

Redakciji portala GračanicaOnlajn obratila se Marina Stojanović Ristić iz Niša čiji se suprug Nenad oboleo od retke vrste limfoma. Posle lečenja u Nemačkoj njegovo zdravstveno stanje se pogoršalo. Marina i sama boluje od tumora na mozgu i kako ističe, intervencija gama nožem je odložena zbog toga jer ima šesnaestomesečnu bebu. Porodici Ristić je neophodnan novac kako bi izmirili troškove lečenja u Nemačkoj.

Njeno pismo uz molbu da joj se pomogne, prenosimo u celostu:

Poštovani,

Moj suprug Nenad Ristić je docent na Građevinsko – arhitektonskom fakultetu u Nišu i oboleo je teško od retke vrste limfoma koji se zove T lymphoblastic lymphoma. Radi se o vrlo retkoj i agresivnoj vrsti ne – Hockinovog limfoma, koja pogadja samo 2% obolele populacije .

Kontaktirali smo bolnicu Maltezer u Nemačkoj. Oni su nam dali uputstva i cenovnik. Preko fondacije „Budi human“ počeli smo sa prikupljanjem novca, i to na sledeće žiro račune:

160-480610-54 dinarskog
00-540-0002220.1 deviznog i
SMS broja 328 na 3030

Ubrzo smo prikupili potreban iznos.

Surpug je svu potrebnu hemioterapiju primio u Srbiji, ušao je u program remisije, i mi smo krajem oktobra već bili u Nemačkoj. Transplantacija matičnih ćelija je izvršena 10. novembra prošle godine i sve je proslo u najboljem redu tako da je moj suprug vrlo brzo pušten na kućno lečenje.

Međutim, ubrzo su se javili bolovi u stomaku, te je on opet vraćen u bolnicu. Utvrđeno je da se radi o teškoj i jako ozbiljnoj komplikaciji, veno – okluzivnoj bolesti jetre.

Započeto je suprugovo lečenje terapijom, koja je jako skupa. Sedam dana lečenja koštaju 35.000€. Terapija je dala učinka, međutim, zbog ozbiljnosti njegovog zdravstvenog stanja, potrebno je bilo lečenje uz primenu terapije koje je trajalo  tri nedelje . Ukupno 105.000 € za terapiju!

Novcem prikupljenim uz pomoć prijatelja i fondacije „Budi human“, dug prema bolnici smo sveli na 73.000 €. Kako bismo moglo redovno da kontrolišemo tok oporavka, potrebno je da za tri meseca izmirimo celokupni dug bolnici.

Moram dodati da sam i ja bolesna, da mi je 2016. godine oktobra meseca pred porođaj, ustanovljen veliki tumor na mozgu. Posle rizičnog porođaja dobili smo devojčicu, a meni je odstranjen veći deo tumora. Čeka me još intervencija gama nožem. Sprečena sam da sada u ovim teškim trenucima po našu porodicu, uz bebu od 16 meseci, razmišljam o svom daljem lečenju.

Molim vas da objavite tekst o nama i tako pomognete u prikupljanju novca za mog supruga.

Unapred zahvalna,

Marina Stojanović Ristić 

Niš