Cev prsla, voda se nekoliko dana izliva, a problem niko da reši?!

Nekoliko porodica u ulicama Prištinskoj i Tomislava Sekulića već nekoliko dana muku muči sa vodom koja se izliva i prolazi kroz njihova dvorišta praveći štetu. Posle intervencije ekipe gradskog Vodovoda i kanalizacije, koji su začepljenu cev uspeli da otpuše, problem je rešen samo privremeno. Voda je prestala da teče na  jedan dan, a onda su posledice traljavo urađenog posla, nakon sinoćnjeg pljuska, ponovo isplivale na površinu.  

Foto: GračanicaOnaljn

Nadležne službe prebacuju odgovornost jedna na drugu, kažu revoltirani žitelji ovog dela Gračanice, koji problem prijavljuju već nekoliko dana.

„Bila sam u opštini Gračanica, obratila se nadležnoj službi za Vodovod i kanalizaciju, gde su mi rekli da će poslati kaminon, samo da moram da sačekam. Na kraju sam otišla i u Policiju, jer više ne znam kome da se obratim“, priča učiteljica u penziji Dušanka Andrejević, kojoj voda protiče čitavom dužinom dvorišta i plavi deo njene garaže.

Foto: GračanicaOnlajn

Voda, koja se sliva od subote 3. marta, najveći problem je napravila Tihomiru Milenkoviću. Kuća njegove rodbine, u kojoj danas niko ne živi, nalazi se ulicu niže tako da je prodrla i poplavila podrum.

„Dva dana pokušavam da iscrpim vodu ali bezuspešno, ona se sliva odozgo i probija u podrum. Uzalud smo prijavljivali slučaj“, kaže revoltiran Milenković.

Foto: GračanicaOnlajn

Stanari ulice Tomislava Sekulića tvrde da je posle mraza najverovatnije pukla cev u vikendici koja koja se nalazi preko puta Zavoda za socijalno i zdravstveno osiguranje, čiji se vlasnici nalaze u inostranstvu.

„Sigruno da je pukla cev za vodu u šahti iza kuće, ali niko da dođe i da je zameni, a nama voda pravi veliku štetu“, pričaju komšije.

I.Miljković