Драгана Дејановић добија нову кућу

Министар Далибор Јевтић у посети Драгани Дејановић

Драгана Дејановић из Липљана, захваљујући помоћи Министарства за заједнице и повратак, за непуна два месеца добија нову кућу, опремљену намештајем. То је данас обећао заменик коосвског премијера и министар за заједнице и повратак далибор јевтић, приликом посете Драгани, која живи као подстанар са своје троје деце.

„Ова прича, прича самохране мајке је свакако једна од многих које имамо у нашем друштву овде на Косову. Овде сам данас на Међународни дан жена, како бих указао да је борба за права жена, борба за све оне мајке које живе у тешким условима приоритет. Како не би Драгана и њена деца бринули око тога где ће сутра живети, ми смо решили да им помогнемо и да им ускоро саградимо дом у коме ће имати сасвим пристојне услове за живот. Након изградње куће, обејкат ћемо опремити у потпуности са намештајем и ја се надам да ће за њих то бити и те како подстрек да овде опстану и остану. Са оваквом врстом помоћи ћемо наставити јер ово није први пут да на тај начин помажемо опстанак“, „, рекао је министар Јевтић након обиласка породице Дејановић.

Драгана Дејановић, чији је муж убијен, живи са три кћерке као подстанар у нехуманим условима и у страху да ће власник продати кућу у Липљану, у којој су Дејановићи тренутно смештени.

Анђелка Ћуп