СНФ: САНУ ће помоћи Србе са КиМ у свим областима

Делегација Српског националног форума посетила је Српску академију наука и уметности (САНУ) у Београду где је уприличен састанак са председником ове институције, професором др Владимиром Костићем, саопштила је информативна служба СНФ-а.

„У изузетно садржајном и искреном разговору исказан је висок степен сагласности по свим питањима од интереса за српски народ на КиМ, као и питањима од државног интереса. Као и приликом свих ранијих сусрета за званичницима српских институција, делегација СНФ- а је изнела бројне предлоге и сугестије“, наводи се у сапштењу.

Додаје са да је „академик Костић изразио спремност САНУ –а  да пружи пуни допринос евентуалном формирању Државног савета за КиМ, што је од стране СНФ-а предложено и Председнику Републике. Изражена је спремност САНУ да помогне у сви областима од интереса за српски народ са КиМ. Оцењено је да је ово иницијални састанак СНФ и САНУ, и договорено је да се одржи нови састанак одмах након Васкрса.

Овом састнку претходио је и разговор са једни од водећих српских интелектуалаца, академиком Василијем Крстићем. Овом приликом професор Крестић је упутио делегацији СНФ захвалност на мисији коју је врши у интересу српског народа, и истовремено пружио бројне савете које ће СНФ-у користити у даљем раду“, закључено је на крају саопшења СНФ-а.