SNF: SANU će pomoći Srbe sa KiM u svim oblastima

Delegacija Srpskog nacionalnog foruma posetila je Srpsku akademiju nauka i umetnosti (SANU) u Beogradu gde je upriličen sastanak sa predsednikom ove institucije, profesorom dr Vladimirom Kostićem, saopštila je informativna služba SNF-a.

„U izuzetno sadržajnom i iskrenom razgovoru iskazan je visok stepen saglasnosti po svim pitanjima od interesa za srpski narod na KiM, kao i pitanjima od državnog interesa. Kao i prilikom svih ranijih susreta za zvaničnicima srpskih institucija, delegacija SNF- a je iznela brojne predloge i sugestije“, navodi se u sapštenju.

Dodaje sa da je „akademik Kostić izrazio spremnost SANU –a  da pruži puni doprinos eventualnom formiranju Državnog saveta za KiM, što je od strane SNF-a predloženo i Predsedniku Republike. Izražena je spremnost SANU da pomogne u svi oblastima od interesa za srpski narod sa KiM. Ocenjeno je da je ovo inicijalni sastanak SNF i SANU, i dogovoreno je da se održi novi sastanak odmah nakon Vaskrsa.

Ovom sastnku prethodio je i razgovor sa jedni od vodećih srpskih intelektualaca, akademikom Vasilijem Krstićem. Ovom prilikom profesor Krestić je uputio delegaciji SNF zahvalnost na misiji koju je vrši u interesu srpskog naroda, i istovremeno pružio brojne savete koje će SNF-u koristiti u daljem radu“, zaključeno je na kraju saopšenja SNF-a.