Тодосијевић потписао споразуме о разумевању са градоначелницима Звечана и Зубиног Потока

Министар Иван Тодосијевић у име Министарства администрације локалне самоуправе потписао је у петак споразуме о разумевању за заједничко финансирање пројеката са градоначелницима општина Звечан и Зубин Поток. Потписивање споразума између МАЛС-а и двеју општина на северу Косова реализовано је у оквиру финансијске подршке Министарства за реализацију капиталних пројеката. 

Пројекти за општину Звечан који треба да се реализују односе се на реконструкцију пешачке стазе у улици Краља Петра, асфалтирање пута у Бановом Долу-Бели Пут и изградњу фекалног колектора дуж реке Кориља, (друга фаза). У општини Зубин Поток пројекти су везани за изградњу улица у горе поменутој општини и изградњу јавне расвете у насељима Прелез, Јагњеница, Зупче ( друга фаза) и Ђуровићи.

“Министарство администрације локалне самоуправе остаје посвећено у подршци општинама  у циљу развоја пројеката који су у интересу општина и њених грађана, надам се да ће општине, уз пуну подршку МАЛС-а, реализовати пројекте без потешкоћа  и тиме допринети побољшању живота грађана у поменутим локалним самоуправама“, нагласио је Тодосијевић на крају потписивања споразума.