Грачаница: И ове године на Васркс такмичње за „Најјаче васкршње јаје“

Четврту годину за редом у Грачаници ће се поводом највећег хришћанског празника Васкрса, уз богат културо уметнички програм одржати манифестација „Најјаче васкршње јаје“, саопштио је организациони одбор такмичења.

Такмичење “Најјаче васкршње јаје” одржаће се другог дана Васкрса, на Васкршњи понедељак 09. априла у 10 часова, на платоу испред Дома културе у Грачаници, саопштено је после састанка Организационог одбора чији је председник и иницијатор учитељ  Љубомир Максимовић.

Такмичење ће  одржати у две категорије, у првој ће учествовати деца до 15 година, а у другој, старији омладинци од 15 година.

У склопу манифестације и ове године биће организован ликовни конкурс за најлепше украшен јаје за предшколце, као и ученике основних и средњих школа.

На дан одржавања манифестације биће изведен богат културно уметнички програм у коме ће наступити професионални ансабл Венац, КУД Славуј из Бадовца и КУД „Бранко Меденица“ из Угљара, најаљују организатори.

Пријављивање такмичара  ће се обављати у порти манастира Грачаница, после чега ће се обавити освећење васкршњих јаја. Као и предходне две и овогодишњу манифестацију помогла је Општина Грачаница.