Српска листе позива представнике међународне заједнице да се укључе у ослобађање Зајића

Увек када се са српске стране у Бриселу пружи рука за договор, мир и будућност на Косову и Метохији екстремни кругови параинституција организују застрашивање Срба, саопштила је Српска листа у вези са хапшењем Србина из Клине.

Српска листа подсећа да је пре пар месеци у таквој ситуацији, а без икаквих доказа ухапшен је и притворен Богдан Митровић, а синоћ по истом сценарију је ухапшен Милорад Зајић.

„Повратник код Истока који је протеран са Косова и Метохији 1999. године, а пре пар дана опљачкан, оптужен је за извршење неког ратног злочина без икаквих доказа.  У исто време, и поред небројено доказа о извршеним злочинима над Србима косовске институције остају неме. Милорад је у задњих десет година небројено пута прешао преко административних прелаза без икаквих проблема, а данас, на дан када се одвија технички дијалог неко фабрикује доказе, са циљем опструирања дијалога, али и са јасном намером застрашивања Срба“, наглашава Српска Листа.

Српска листа најоштрије осуђује застрашивање које спроводе косовске институције и захтева моментално пуштање на слободу Милорада Зајића.

„Позивамо и представнике амбасада и међународних организација да се хитно укључе у овај случај и спрече малтретирање невиног човека, јер ће се њихово ћутање о овом случају протумачити као одобравање малтретирања Срба на Косову и Метохији”,закључује се на крају саопштења Српске листе“.