Srpska liste poziva predstavnike međunarodne zajednice da se uključe u oslobađanje Zajića

Uvek kada se sa srpske strane u Briselu pruži ruka za dogovor, mir i budućnost na Kosovu i Metohiji ekstremni krugovi parainstitucija organizuju zastrašivanje Srba, saopštila je Srpska lista u vezi sa hapšenjem Srbina iz Kline.

Srpska lista podseća da je pre par meseci u takvoj situaciji, a bez ikakvih dokaza uhapšen je i pritvoren Bogdan Mitrović, a sinoć po istom scenariju je uhapšen Milorad Zajić.

„Povratnik kod Istoka koji je proteran sa Kosova i Metohiji 1999. godine, a pre par dana opljačkan, optužen je za izvršenje nekog ratnog zločina bez ikakvih dokaza.  U isto vreme, i pored nebrojeno dokaza o izvršenim zločinima nad Srbima kosovske institucije ostaju neme. Milorad je u zadnjih deset godina nebrojeno puta prešao preko administrativnih prelaza bez ikakvih problema, a danas, na dan kada se odvija tehnički dijalog neko fabrikuje dokaze, sa ciljem opstruiranja dijaloga, ali i sa jasnom namerom zastrašivanja Srba“, naglašava Srpska Lista.

Srpska lista najoštrije osuđuje zastrašivanje koje sprovode kosovske institucije i zahteva momentalno puštanje na slobodu Milorada Zajića.

„Pozivamo i predstavnike ambasada i međunarodnih organizacija da se hitno uključe u ovaj slučaj i spreče maltretiranje nevinog čoveka, jer će se njihovo ćutanje o ovom slučaju protumačiti kao odobravanje maltretiranja Srba na Kosovu i Metohiji”,zaključuje se na kraju saopštenja Srpske liste“.