Скупштина Косова: Изгласавање демаркације без крви и зноја, али не и без суза

Фото: РТК

Скупштина Косова данас је поново прекинула рад због сузавца који је бачен током заседања. После паузе која је због активирања првог сузавца трајала више од сат времена, настављен је рад, али је после само пар минута седница понову прекинута.

У скупштинској сали су активирана још два сузацва у тренутку када је 77 посланика гласало за усвајање споразума о демакракцији граничне линије Косова са Црном Гором. Сузавац је активирао посланик из редова Самоопредељења, Џељаљ Свећља. Посланици ове политичке опцијје су у току заседања једном већ активирало сузавац како би спречили ратификовање Споразума о разганичењу са Црном Гором

Бацање сузавца у сали Скупштине Косова осудио је немачки амбасадор, Кристијан Хелд, рекавши да сузавац није инструмент политичке рапсраве.

„Бацање сузавца није средство за политичка расправљања. Ово не може да служи као пример начина како се треба борити за идеје у највишем политичком нивоу земље”, амбасадор Немачке на Косову.

Насиље у скупштини осудили и амерички амбасадор Делави, шефица канцеларије ЕУ Наталија Апостолова и европски комесар за проширење Јоханес Хан.

Извор: РТК