Службеници КЕДС-а и Косовске полиције бахато искључују стурју и ометају рад Дома културе у Грачаници

Дому културе „Грачаница“ данас је искључена струја иако су рачуни уредно плаћени. Ово је трећи пут како се у протеклих 6 месеци Дому културе искључује електрична енергија и онемогућава нормалан рад, саопштавају из ове установе за културу.

Службеници косовске компаније за дистрибуцију и снабдевање електричном енергијом, бахато и без икаквог образложења, уз асистенцију Косовске полиције искључили струју Дому културе, иако је рачун плаћен 19.03.2018. Сва уверавања и молбе да то не раде као и докази да је рачун плаћен службеници нису желели да уваже, као што то нису урадили ни прошли пут.

Управа Дома културе „Грачаница“ сматра да се ради о смишљеном и грубом притиску и дискриминацији од стране службеника и институције КЕDS, јер континуирано и у дужем периоду врше притисак на Дом културе. Обрачун са нашом институцијом је део дискриминације и ради се плански па се дешава да службеници рачуне који су издати 27. фебруара доносе са закашњењем од 20 дана и траже да се плате истог тренутка.

За овакво понашање и однос према Дому културе мотиви могу бити различите природе, али је јасно да се већински албански службеници бахато и непримерено понашају према нашој институцији у којој поред Дома културе раде Народно позориште Приштина, Национални ансамбл „Венац“ и Градска библиотека.

Дом културе „Грачаница“ упозорава надлежне институције да под хитно уведу минимум реда у рад КЕDS-а у Грачаници и спрече сваки облик дискриминације.

Уколико се хитно не реши овај проблем радници поменутих институција биће приморани на јавни протест и блокаду саобраћаја у Грачаници.

Вече поезије Ранка Ђиновића вечерас под свећама 

Вечерашњи догађај, књижевно вече Ранка Ђиновића, које се организује поводом светског дана поезије, неће бити отказано због искуљчења стурје. већ ће бити искључено под свећама, саопшетно је из Дома културе у Грачаници.