Станари Приштинске улице две недеље позивају КЕДС да обезбедни бандеру која само што се није срушила

Житељи  Приштинске улице у Грачаници већ две недеље страхују док пролазе поред поломљене бандере, која би могла да се сруши и угрози нечији живот или направи већу материјалну штету домаћинствима.

Чим су приметили да са бандером нешто није уреду, станари ове улице у ужем центру Грачанице,  случај су пријавили канцеларији КЕДС-а у овом месту. Одатле су их упутили на представништво у Приштини, поделили им бројеве телефоне на које могу да пријаве настали квар.

За раднике који раде у представништву КЕДС-а у Грачаници ту се прича са обавезама према потрошачима завршава, али је за станаре, кориснике услуга компаније КЕДС из Приштинске улице, који редовно измирују своје обавезе према електродистрибутеру, борба тек почела.

„После многовројних покушаја јавио се неки диспечер из КЕДС-а с којим сам се некако споразумела и када сам му објаснила да се бандрера придржава само на жицама и да ме је страх за  децу која ту пролазе свакодневно, рекао је да ће одмах послати екипу. То одмах било је у пола 11 увече“, прича Радмила Миљковић.

Фото: ГрачаницаОнлајн

Екипа из КЕДС-а је стигла око 22:30 часова, усликали су бандеру и рекли да ће већ сутра послати екипу.
Како причају комшије из Приштинске, после два дана екипа из КЕДС-а се поново појавила, погледали су поломљену бандеру и констатовала да они не могу да регулишу квар, већ да ће за то морати да ангажују посебну службу.

„Од тада је прошло још седам дана и ево ми чекамо и стрепимо. Када пада киша и дува ветар бојимо се да ће се  бандера, која је у доњем делу потпуно сатрурела срушити и направити хаос“,  –  говоре револтиране комшије.

Сатрулела и поломљена бандера, Фото: ГрачаницаОнлајн

Проблем са бандером су пријавили и радници Скупштине Града Приштина, јер страхују да се може срушити и направити штету возилима на њиховом паркингу.

„ Употребили смо и везе преко неких албанских пријатеља интервенисали у КЕДС-у и речено нам је да Грачаница има своје екипе за терен које су задужене за отклањање хаваријских кварова. Обећали су да ће у понедељак послати екипу. Данас је већ среда, а ми и даље страхујемо“ – причају станари из Приштинске улице.

„ Да којим случајем треба да нам секу жице због неплаћених рачуна одмах би се појавили, а овако само дођу погледају и оду“, причају револтиране комшије.

И.Миљковић