Ђорићева: Ако желите пуну кућу радости и позитивне енергије рађајте децу.

Фото: Гордана Ђорић, ГрачаницаОнлајн

Председница Удружења пословних жена „Авенија“ из Лапљег Села Гордана Ђорић подржава политику рађана деце у циљу побољшања демографске структуре Србије. Одговарајући на оптужбе појединих гурпа жена, како је политика рађања увредљива за њих, Ђорићева каже да нема већег благослова од рађања и да је то женско основно право.

„Предлажене мере побољшања популационе политике  нипошто нису увредљиве! Напротив – намере су крајње искрене и стимулативне за оне којима су заиста потребне! Млади људи, рађајте децу, то је једини капитал. Што више деце то сте богатији. Смисао нашег постојања”, истакла је Ђорићева

Она напомиње да нема племенитијег задатка и веће среће него постати мајка, даровати живот, одгајати децу, гледати их како одрастају и постају људи.

Фото: илустрација

Реговање Гордане Ђорић,  председнице Удружења послововних жена „Авенија“ из Лапљег Села преносимо у целости:

Сведоци смо да неке невладине организације као и поједине жене из јавног живота, заслепљене личном мржњом или подложне неким другим утицајима, покушавају да оспоре нове мере популационе политике, чији је циљ спасавање Србије од изумирања.

Оне покушавају да извргну руглу и сасвим промене један племенити циљ, а то је подстицај рађања и поправљања демографске слике наше земље. Оне сматрају, и таквим желе да прикажу, да су ове мере понижавајуће за жене.

Ја мислим овако, и то није само мој став, већ став свих жена са којима сам у контакту, без обзира којој економској, политичкој или верској групи припадају: Женино основно право је да рађа децу. Суштина постојања и трајања на овом привременом и краткотрајном животу, на овом свету је заснивање породице и рађање. То је Божији благослов, дат жени да буде мајка. Нема племенитијег задатка и веће среће него постати мајка, даровати живот, одгајати децу, гледати их како одрастају и постају људи. Своји људи, који ће одгајати своју децу и преносити тај благослов даље. Све жене, ако се загледају у себе, сложиће се да у животу не постоји већа жеља, него да се подари живот, и не постоји већа срећа, него када се на груди привије једно нежно створење које смо из љубави добили. Овим мерама жене нису условљене, већ се помаже породицама које желе потомство, а немају услова за исто. Право жене да не роди дете, не доводи се у питање.

Фото: илустрација

Влада Србије и највиши представници, морају гледати дубоко у будућност. Кратковидост ни случајно не сме бити њихов синоним. Предлажене мере побољшања популационе политике  нипошто нису увредљиве! Напротив – намере су крајње искрене и стимулативне за оне којима су заиста потребне! Млади људи, рађајте децу, то је једини капитал. Што више деце то сте богатији. Смисао нашег постојања.

Рађајте децу! Немојте да се изговарате на скупоћу. Немање пара. То све знамо. Наши родитељи су рођени у сиромаштву, дедови још већем. Они нису правили никакве калкулације, зато су и рођени. Да они нису били рођени ни ми не би постојали. Често кажу да се ништа не може упоредити са стресом узрокованим чувањем деце и бригом о њима. Ко хоће нађе начин, ко неће нађе изговор. Куварица, собарица, педагог, психолог, кројачица, неговатељица, економ, хигијеничар – једним именом: мајка, али оплемењена, обогаћена и задовољна.

Драге наше жене рађајте децу због Вас. Ако желите да осетите најјачу љубав на свету, рађајте децу и осетићете. Кад вам је тешко и кад мислите да сте остављене од свих, рађајте децу и никада нећете бити саме. Ако желите да остварите своје амбиције, а немате довољно храбрости, радјајте децу она ће вам дати храброст. Деца ће вас испунити, обрадовати И испунити вам живот осмесима. Ако желите пуну кућу радости и позитивне енергије која ће вас обавијати где год били и шта год радили, рађајте децу и добићете све то.