Đorićeva: Ako želite punu kuću radosti i pozitivne energije rađajte decu.

Foto: Gordana Đorić, GračanicaOnlajn

Predsednica Udruženja poslovnih žena „Avenija“ iz Lapljeg Sela Gordana Đorić podržava politiku rađana dece u cilju poboljšanja demografske strukture Srbije. Odgovarajući na optužbe pojedinih gurpa žena, kako je politika rađanja uvredljiva za njih, Đorićeva kaže da nema većeg blagoslova od rađanja i da je to žensko osnovno pravo.

„Predlažene mere poboljšanja populacione politike  nipošto nisu uvredljive! Naprotiv – namere su krajnje iskrene i stimulativne za one kojima su zaista potrebne! Mladi ljudi, rađajte decu, to je jedini kapital. Što više dece to ste bogatiji. Smisao našeg postojanja”, istakla je Đorićeva

Ona napominje da nema plemenitijeg zadatka i veće sreće nego postati majka, darovati život, odgajati decu, gledati ih kako odrastaju i postaju ljudi.

Foto: ilustracija

Regovanje Gordane Đorić,  predsednice Udruženja poslovovnih žena „Avenija“ iz Lapljeg Sela prenosimo u celosti:

Svedoci smo da neke nevladine organizacije kao i pojedine žene iz javnog života, zaslepljene ličnom mržnjom ili podložne nekim drugim uticajima, pokušavaju da ospore nove mere populacione politike, čiji je cilj spasavanje Srbije od izumiranja.

One pokušavaju da izvrgnu ruglu i sasvim promene jedan plemeniti cilj, a to je podsticaj rađanja i popravljanja demografske slike naše zemlje. One smatraju, i takvim žele da prikažu, da su ove mere ponižavajuće za žene.

Ja mislim ovako, i to nije samo moj stav, već stav svih žena sa kojima sam u kontaktu, bez obzira kojoj ekonomskoj, političkoj ili verskoj grupi pripadaju: Ženino osnovno pravo je da rađa decu. Suština postojanja i trajanja na ovom privremenom i kratkotrajnom životu, na ovom svetu je zasnivanje porodice i rađanje. To je Božiji blagoslov, dat ženi da bude majka. Nema plemenitijeg zadatka i veće sreće nego postati majka, darovati život, odgajati decu, gledati ih kako odrastaju i postaju ljudi. Svoji ljudi, koji će odgajati svoju decu i prenositi taj blagoslov dalje. Sve žene, ako se zagledaju u sebe, složiće se da u životu ne postoji veća želja, nego da se podari život, i ne postoji veća sreća, nego kada se na grudi privije jedno nežno stvorenje koje smo iz ljubavi dobili. Ovim merama žene nisu uslovljene, već se pomaže porodicama koje žele potomstvo, a nemaju uslova za isto. Pravo žene da ne rodi dete, ne dovodi se u pitanje.

Foto: ilustracija

Vlada Srbije i najviši predstavnici, moraju gledati duboko u budućnost. Kratkovidost ni slučajno ne sme biti njihov sinonim. Predlažene mere poboljšanja populacione politike  nipošto nisu uvredljive! Naprotiv – namere su krajnje iskrene i stimulativne za one kojima su zaista potrebne! Mladi ljudi, rađajte decu, to je jedini kapital. Što više dece to ste bogatiji. Smisao našeg postojanja.

Rađajte decu! Nemojte da se izgovarate na skupoću. Nemanje para. To sve znamo. Naši roditelji su rođeni u siromaštvu, dedovi još većem. Oni nisu pravili nikakve kalkulacije, zato su i rođeni. Da oni nisu bili rođeni ni mi ne bi postojali. Često kažu da se ništa ne može uporediti sa stresom uzrokovanim čuvanjem dece i brigom o njima. Ko hoće nađe način, ko neće nađe izgovor. Kuvarica, sobarica, pedagog, psiholog, krojačica, negovateljica, ekonom, higijeničar – jednim imenom: majka, ali oplemenjena, obogaćena i zadovoljna.

Drage naše žene rađajte decu zbog Vas. Ako želite da osetite najjaču ljubav na svetu, rađajte decu i osetićete. Kad vam je teško i kad mislite da ste ostavljene od svih, rađajte decu i nikada nećete biti same. Ako želite da ostvarite svoje ambicije, a nemate dovoljno hrabrosti, radjajte decu ona će vam dati hrabrost. Deca će vas ispuniti, obradovati I ispuniti vam život osmesima. Ako želite punu kuću radosti i pozitivne energije koja će vas obavijati gde god bili i šta god radili, rađajte decu i dobićete sve to.