Француска помаже развој пољопривреде на Косову

Министар Ненад Рикало са делегацијом Министарства пољопривреде Француске

На састанку косовског министра пољопривреде, шумарства и руралног развоја Ненада Рикала и делегације Француске, договорена даља сарадња и помоћ Француске развоју пољопривреде на Косову.

Министар пољопривреде, шумарства и руралног развоја, Ненад Рикало, примио је делегацију Министарства пољопривреде Француске, коју су предводили генерални инспектор Жорж Пјер Малпел и балканска представница Агенције за међународну сарадњу у сектору пољопривреде, хране и руралног развоја (АДЕЦИА) Алис Ванроа. Сасатанку је присуствовао и амбасадор Републике Француске у Приштини Дидиер Шабер.

Рикало је француску делегацију упознао са планом рада министарства за текућу годину и представио програме подршке косовског министарства пољопривредним произвођачима, захваливши се делегацији Министарства пољопривреде Француске и амбасадору Шаберу на пруженој подршци у развоју пољопривредног сектора. Амбасадор Шабер је потврдио спремност своје земље да помогне развој косовског пољопривредног сектора кроз различите облике сарадње.

Представница АДЕЦИА на Балкану је рекла да ће агенција кроз разне пројекте пружити подршку сектору пољопривреде и руралног развоја на Косову.

А.Ћ.