Francuska pomaže razvoj poljoprivrede na Kosovu

Ministar Nenad Rikalo sa delegacijom Ministarstva poljoprivrede Francuske

Na sastanku kosovskog ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Nenada Rikala i delegacije Francuske, dogovorena dalja saradnja i pomoć Francuske razvoju poljoprivrede na Kosovu.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, Nenad Rikalo, primio je delegaciju Ministarstva poljoprivrede Francuske, koju su predvodili generalni inspektor Žorž Pjer Malpel i balkanska predstavnica Agencije za međunarodnu saradnju u sektoru poljoprivrede, hrane i ruralnog razvoja (ADECIA) Alis Vanroa. Sasatanku je prisustvovao i ambasador Republike Francuske u Prištini Didier Šaber.

Rikalo je francusku delegaciju upoznao sa planom rada ministarstva za tekuću godinu i predstavio programe podrške kosovskog ministarstva poljoprivrednim proizvođačima, zahvalivši se delegaciji Ministarstva poljoprivrede Francuske i ambasadoru Šaberu na pruženoj podršci u razvoju poljoprivrednog sektora. Ambasador Šaber je potvrdio spremnost svoje zemlje da pomogne razvoj kosovskog poljoprivrednog sektora kroz različite oblike saradnje.

Predstavnica ADECIA na Balkanu je rekla da će agencija kroz razne projekte pružiti podršku sektoru poljoprivrede i ruralnog razvoja na Kosovu.

A.Ć.