Снег и слаб минус до недеље

Фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Ако је судити по најавама метеоролога зими се не жури да оде. На лепо прелећно време, суначне дане и боравак напољу мораћемо да попричекамо, бар до краја недеље.

Републичи хидрометеоролошки завод Србије (РХМЗС) упозорио је на нове снежне падавине на подручју Србије од 22. и током ноћи 23. марта.

Из РХМЗС саопштавају да ће ујутру и пре подне у јужним, после подне у западним, централним и источним крајевима снег нападати од 10 до 15 см.

У петак 23. марта облачно и хладно, местимично са снегом уз даље повећање висине снежног покривача. На северу и западу после подне слабљење, а увече и током ноћи постепени престанак падавина. Ветар слаб и умерен, северни и северозападни. Најнижа температура од -4 до 0 °С, највиша од -1 до 3 °С.

Фото: В. Ћуп, ГрачаницаОналјна

Престанак падавина у централним и јужним крајевима и делимично разведравање у свим крајевима, РХМЗС најављује за суботу. Ветар слаб и умерен, југоисточни. Најнижа температура од -4 до 0 °С, највиша од 2 до 5 °С.

У недељу топлије, пре подне са сунчаним периодима, после подне ново наоблачење са кишом које ће прво захватити југозападну Србију. На високим планинама снег. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју и на планинама повремено и јак, југоисточни и јужни. Најнижа температура од -2 до 2 °С, највиша од 4 до 9 °С

До краја периода променљиво облачно местимично са слабом кишом, на високим планинама са слабим снегом, предвиђају из РХМЗС.

Јутарњи мразеви могу нанети штету воћу које је већ почело да цвета упозоравају агрономи.