Покрајински одбор „Двери“ Немојмо брукати претке, немој да нас се потомци стиде

Одбор Српског покрета „Двери“ за АП Косово и Меотију огласио се поводом 24. марта, и годишњнице НАТО агресије на нашу земљу.  „За нас Србе који смо решени да останемо и опстанемо на прадедовским огњиштима, никако не може бити прихватљиво понашање досадашњих власти као и ове данашње. Све оне су себи дозволиле, да уз посредовање такозване Међународне заједнице, боде било какве преговоре око решавања, наводног статуса Косова и Метохије. Чак и преговори у Бриселу, које води актуелна власт, полако али сигуно, корак по корак, воде нас и предају у такозвани правни систем Косова“, упозоравју „Двери“ у саопштењу медијима.  

Саопштење за јавност Српског покрета Двери Одбора за АП КиМ преносимо у целости:

У току седамдесетосмодневног бомбардовања НАТО алијансе убијено је на хиљаде недужних грађана, војника и полицајаца наше земље, причињена је огромна материјална штета бомбардовањем привредних субјеката, објеката од виталног значаја, која се процењује на око 100 милијарди долара.

Након наводно постигнутих споразума између представника тзв. Међународне заједнице и наше земље (Ахтисари – Черномирдин – Милошевић) војнотехничког споразума из Куманова између НАТО алијансе и снага безбедности наше земље и Резолуцијом 12 44 Савета Безбедности Уједињених Нација на простору Косова и Метохије успоставља се УН администрација, а за заштиту и безбедност целокупног становништва бивају задужене снаге НАТО-а кроз тзв. КФОР.

Након повлачења наших снага безбености и доласком такозваних међународних безбедностних снага КФОР-а, од стране албанских ексремиста и терориста уз прећутну сагласност , а неретко и кроз индиректну и директну укљученост снага КФОР-а киднаповано је на стотину Срба и неалбанаца (чија судбина ни до данашњег дана није позната), а из својих кућа, станова, села и градова широм Косова и Метохије протерано је више од 250.000 Срба о неалбанаца и истима је до данашњег дана онемогућено да се врате на Косово и Метохију.

Оваквим досадашњим радом и понашањем УНМИК-а на Косову и Метохији, као и безбедностних снага КФОР-а изводи се закључак да се ради о окупацији Косова и Метохије. а никако да су исти добили мандат да учествују у решавању проблема и да се не сврставају ни на чију страну.

И поред успостављања такозване мисије ЕУЛЕКС-а проблеми се нису решавали, напротв, свакодневно су се нагомилавали, а њихови предсатавници су неретко иступали са тезом како су статусно неутрални, али су деловањем на терену показали супротно, сврставајући се на албанску страну, иако је Резолуцијом 12 44 СБ УН-а статус Косова и Метохије одрђен.

За нас Србе који смо решени да останемо и опстанемо на прадедовским огњиштима никако не може бити прихватљиво понашање досадашњих власти, тако и данаше, које су себи дозволиле да уз посредовање  Међународне заједнице воде било какве преговоре око решавања наводног статуса Косова и Метохије . Чак и преговори у Бриселу које води актуелна власт, која нас полако али сигуно, корак по корак, преводи и предаје у такозвани правни систем Косова.

С вером у Бога, и надом у боље сутра, драга браћо и сестре, не дозволимо да духовно посрнемо, да људски и материјално поклекнемо у поданишво и полтронство зарад личних или пјединачних политичких интереса.

Немојмо брукати пректке, немој да нас се потомци стидезакључује се на крају саопштења Покрајинског одбора Српског покрета „Двери“